Μια υγιής μέλλουσα μητέρα

Φερθείτε με σεβασμό στο σώμα σας, αυτό σας τον ανταποδίδει. Το ισορροπημένο διαιτολόγιο, η τακτική άσκηση, η ανάπαυση και η θετική ψυχολογία επιδρούν ευεργετικά στην εγκυμοσύνη και στο έμβρυο. Οι υγιεινές συνήθειες θα σας κάνουν να νιώσετε πιο δυνατή, καθώς επηρεάζετε η ίδια την εγκυμοσύνη σας με θετικό τρόπο.

Επίσης, θα χαρίσετε στο σώμα σας το πλεόνασμα της φυσικής δύναμης που χρειάζεται για τον τοκετό και την ευελιξία να ανακτήσει γρηγορότερα τη φόρμα που είχε πριν από την εγκυμοσύνη.

Πέρα από το επιπλέον βάρος και τη προτεταμένη κοιλιά, που είναι τα εμφανή σημάδια της κυοφορίας, η εγκυμοσύνη θα επηρεάσει με ποικίλους τρόπους τους μαστούς, το δέρμα, τα μαλλιά και τα ούλα σας. Η προσωπική φροντίδα σας οφείλει λοιπόν να γίνει αναπόσπαστο μέρος των καθημερινών σας συνηθειών. Πιθανόν όμως να χρειαστεί να την προσαρμόσετε στις αλλαγές που υπαγορεύει η νέα ορμονική σας κατάσταση.

Η σεξουαλική σας ζωή

Η ερωτική δραστηριότητα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν αντενδείκνυται, εφόσον η εγκυμοσύνη σας είναι φυσιολογική. Μάλιστα μπορεί να έχει και ευεργετικά αποτελέσματα. Δένεστε περισσότερο με τον σύντροφό σας, χαλαρώνετε και αισθάνεστε ότι εκτός από μέλλουσα μητέρα είστε και μια αισθησιακή γυναίκα.