Στάδια Εξωσωματικής

/Στάδια Εξωσωματικής
Στάδια Εξωσωματικής 2017-06-27T16:09:27+00:00

Στάδια της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Διέγερση ωοθηκών

Ορίζεται η ημέρα έναρξης της θεραπείας, τα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν, η δοσολογία τους και η ημέρα επανεξέτασης. Σε κάθε εξέταση γίνεται μέτρηση μιας ορμόνης της οιστραδιόλης και υπερηχογραφικός έλεγχος του πάχους του ενδομητρίου, του αριθμού και της διαμέτρου των ωοθυλακίων που αναπτύσσονται στις ωοθήκες, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν και την περαιτέρω αγωγή. Οι γυναίκες απαιτείται να προσέλθουν για εξέταση κατά μέσο όρο 3 με 5 φορές κατά τη διάρκεια του προγράμματος της εξωσωματικής και μέχρι την ωοληψία. Διαρκεί 9-12 ημέρες περίπου.

Ωοληψία

Με ελαφρά αναισθησία και υπερηχογραφηκή παρακολούθηση λαμβάνονται τα ωάρια με διακολπική παρακέντηση με τη χρήση ειδικής βελόνας. Λίγη ώρα μετά το τέλος της ωοληψίας η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της.

Γονιμοποίηση

Ωάρια και σπερματοζωάρια μετά από κατάλληλη επεξεργασία τοποθετούνται μαζί σε ειδικά καλλιεργητικά υλικά και επωάζονται για 24 ώρες. Την επομένη της ωοληψίας γνωρίζουμε τον αριθμό των γονιμοποιημένων ωαρίων.

Εμβρυομεταφορά

Είναι μία απλή και ανώδυνη διαδικασία κατά την οποία, 2, 3 ή 6 μέρες μετά την ωοληψία τα έμβρυα με τη βοήθεια ενός πολύ λεπτού καθετήρα μεταφέρονται στην κοιλότητα της μήτρας. Η εμβρυομεταφορά είναι μια απλή διαδικασία, που δεν απαιτεί αναισθησία. Το τεστ κύησης με β-χοριακή γίνεται 14 ημέρες μετά την ωοληψία.

Κατάψυξη εμβρύων

Τα πλεονάζοντα καλής ποιότητας έμβρυα συντηρούνται σε υγρό άζωτο (-196 ºC), προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επόμενο κύκλο.