Πόσα από όλα αυτά που ακούγονται για την εγκυμοσύνη και μεταφέρονται γενιές ολόκληρες από στόμα σε στόμα ισχύουν; Έχετε αναρωτηθεί ποιές από αυτές τις συμβουλές και τις διαγνώσεις μπορεί όχι απλά να μην ισχύουν, αλλά ακόμα και να επιδρούν αρνητικά στην πορεία της εγκυμοσύνης;

Οι «λιγούρες» μπορεί να προκαλέσουν αποβολή

Παρά τα όσα ακούγονται, δεν υπάρχει πιθανότητα αποβολής εάν δεν ικανοποιηθεί η «λιγούρα» της εγκύου. Η επιθυμία να φάει κάτι συγκεκριμένο, γευστικά ιδιαίτερο ή να συνδυάσει τροφές αντίθετων γεύσεων είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών που συντελούνται κατά τη διάρκεια της κύησης και οι οποίες επηρεάζουν τη σύνθεση του σάλιου. Η μόνη δυσάρεστη επίπτωση έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διάθεση…

Το σταυροπόδι εμποδίζει την καλή ροή του αίματος

Συχνά γίνεται λόγος για τον τρόπο που κάθεται μια έγκυος, με αρκετές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να συμβουλεύουν τις νεότερες να μην κάθονται σταυροπόδι, στάση που δεν επιτρέπει στο αίμα να κυκλοφορεί σωστά και το έμβρυο να μην οξυγονώνεται σωστά. Η αλήθεια είναι ότι η έγκυος μπορεί να κάθεται όπως νοιώθει άνετα, χωρίς να πιέζεται. Αν εκείνη αισθάνεται βολικά, το ίδιο αισθάνεται και το μωράκι της!

Όσο περισσότερο κάθετε η έγκυος στο κρεβάτι, τόσο το καλύτερο

Η παραμονή στο κρεβάτι είναι άλλη μια λανθασμένη συμβουλή. Η έγκυος δεν είναι ασθενής, οπότε μπορεί να ακολουθεί τις καθημερινές της δραστηριότητες, χωρίς σε αυτές να αποκλείονται οι μετακινήσεις και τα ταξίδια, τα οποία δεν αποτελούν κίνδυνο σε μια εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ενδεχομένως να απαιτηθεί η απουσία από την εργασία της για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το σεξ είναι απαγορευτικό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η σεξουαλική ζωή της γυναίκας δεν έχει λόγο να διακόπτεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος τον οποίο έχει υποδείξει ο γυναικολόγος. Περιττό να πούμε ότι, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη την τρυφερότητα και τη στοργή που συνοδεύει τις ερωτικές περιπτύξεις, κάνοντάς την να συνδέεται ακόμα περισσότερο με το σύντροφό της.

Η έγκυος γυναίκα πρέπει να τρώει για δύο

Ούτε για δύο αλλά ούτε και για… ενάμιση, καθώς για τη διατροφή της εγκύου ενδείκνυνται οι μικρές ποσότητες φαγητού σε τακτικά χρονικά διαστήματα, με υγιεινά συστατικά και ανάλογα υγιεινά μαγειρεμένα. Στόχος ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα τη βοηθήσει να μην ξεπεράσει το μέγιστο, επιπλέον βάρος που δικαιολογεί μια εγκυμοσύνη και το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10-12 κιλά, πάνω από το ιδανικό της βάρος.

Η έγκυος δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με ζώα

Τα κατοικίδια ζώα που είναι εμβολιασμένα και δεν έρχονται σε επαφή με άλλα αδέσποτα, μη εμβολιασμένα και μη αποπαρασιτωμένα ζώα, δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση κίνδυνο για την υγεία της εγκύου και του μωρού της. Αρκεί βέβαια να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να ισχύουν για όλους.

Με κάθε παιδί η γυναίκα χάνει και… ένα δόντι

Η εγκυμοσύνη δεν επιφέρει έλλειψη ασβεστίου οφειλόμενη στην ανάπτυξη των οστών του εμβρύου και κατά συνέπεια αποδυνάμωση των δοντιών της εγκύου. Οι μόνοι λόγοι για να κινδυνεύσουν τα δόντια της, είναι οι ίδιοι που ισχύουν για κάθε άνθρωπο από τη στιγμή που δεν τα φροντίζει σωστά και δεν επισκέπτεται τακτικά τον οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο. Τώρα αν διαπιστώσετε πως τα δόντια σας ματώνουν εύκολα, παρά το καθημερινό σωστό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος, απλά χρειάζεστε οδοντιατρικό καθαρισμό σε συντομότερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο, καθώς λόγω των ορμονικών αλλαγών στην εγκυμοσύνη, μεταβάλλεται το pH του στόματος και δημιουργούνται ευκολότερα ουλίτιδες.

Κλειστε ραντεβου μαζι μας