Δωρεά Ωαρίων

/Δωρεά Ωαρίων
Δωρεά Ωαρίων 2017-06-27T16:10:18+00:00

Δωρεά Ωαρίων

Το πρόγραμμα Δωρεάς Ωαρίων εφαρμόζεται σε ζευγάρια που η σύζυγος δεν παράγει ωάρια (π.χ. προχωρημένη ηλικία, πρόωρη εμμηνόπαυση, σύνδρομο Turner) ή ακόμα κι αν παράγει, αυτά είναι πολύ κακής ποιότητας. Η δότρια είναι ανώνυμη.

Η δωρεά ωαρίων είναι πολύπλοκη διαδικασία κυρίως για την ίδια τη δότρια.

Η δότρια πρέπει να είναι μικρότερη των 35 ετών, να υποβληθεί σε έλεγχο του κληρονομικού και ατομικού της ιστορικού, να εξετασθεί κλινικά και εργαστηριακά για να ελεγχθεί ότι δεν είναι φορέας μολυσματικών ή γενετικών νοσημάτων. Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της πρέπει να μπει σε πρόγραμμα ωοθηκικής διέγερσης.

Η ωοθηκική διέγερση γίνεται με τη λήψη γοναδοτροπινών και με την ταυτόχρονη υπερηχογραφική παρακολούθησή της. Όταν ο βαθμός ωριμότητας των ωοθυλακίων είναι ικανοποιητικός, τα ώριμα ωάρια συλλέγονται με παρακέντηση των ωοθηκών, μέσω κολπικού υπερηχογράφου, υπό αναισθησία. Στη συνέχεια, τα ωάρια γονιμοποιούνται στο εργαστήριο με τα σπερματοζωάρια του συζύγου. Τέλος, τα έμβρυα που προκύπτουν μεταφέρονται στη μήτρα της λήπτριας την 2η ή 3η ημέρα μετά την ωοληψία με τη χρήση ενός καθετήρα και εφόσον το ενδομήτριο έχει κατάλληλα προετοιμαστεί ή μπορεί να κρυοσυντηρηθούν σε περίπτωση που δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο το ενδομήτριό της και να μεταφερθούν κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Στο κέντρο μας γίνονται προγράμματα δωρεάς ωαρίων για τα ζευγάρια που το χρειάζονται επιτρέποντας τους έτσι να έχουν την χαρά της εγκυμοσύνης και την ευτυχία της απόκτησης ενός παιδιού. Εάν σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε άτεκνα ζευγάρια να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο νόμος για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν επιτρέπει την χρηματική αμοιβή της δότριας. Μόνο καθαρά αλτρουιστικά κίνητρα πρέπει να οδηγούν γυναίκες στην απόφαση της δωρεάς ωαρίων. Ακόμη ορίζεται, ότι δεν συνιστά αντάλλαγμα η καταβολή των δαπανών που είναι απαραίτητες για τη λήψη και την κρυοσυντήρηση των γαμετών, τις ιατρικές, εργαστηριακές, νοσηλευτικές δαπάνες, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, κάθε ζημιά εξαιτίας αποχής από την εργασία του δότη, καθώς και οι αμοιβές για εξαρτημένη εργασία που ο υποψήφιος δότης στερήθηκε εξαιτίας της απουσίας του για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της λήψης των γαμετών. Το ύψος των καλυπτόμενων δαπανών και της αποζημιώσεως καθορίζεται με απόφαση της αρχής.